Internetový predaj ovocných a okrasných drevín

20.12.2019 Využitie borovice

<p>Ihličie borovice je bohat&eacute; na vitam&iacute;n C. Ten pom&aacute;ha predch&aacute;dzať chr&iacute;pke a prechladnutiu. Ihličie zdrojom vitam&iacute;nu A a in&yacute;ch karotenoidov, ktor&eacute; podporuj&uacute; zrak. Borovicov&eacute; ihličie m&aacute; antimikrobi&aacute;lne a protiz&aacute;palov&eacute; &uacute;činky.</p>

Čaj z borovicového ihličia môžete použiť na umývanie tváre. Odstráni prebytočnú mastnotu a predchádza akné. Vďaka sťahujúcim účinkom dokáže zmenšiť póry a jemné vrásky. Okrem čistej pokožky dokáže ihličie vyčistiť aj vlasy od lupín. Borovicové ihličie uvoľňuje aj od svrbenia pokožky hlavy. Antioxidačné vlastnosti borovicového ihličia zabraňujú predčasnému starnutiu pokožky spôsobeného vplyvom UV žiarenia. Pitie čaju či aplikácia tinktúry na kožu môže znížiť poškodenie kože. Vysoký obsah vitamínu C navyše pomáha v produkcii kolagénu. Ten udržiava pokožku jemnú a vláčnu.

Ak vás trápia časté svrbenia chodidiel, ktoré spôsobujú rôzne baktérie a plesňové infekcie, tak pred nimi vás dokáže chrániť borovicové ihličie. Je totiž prirodzeným antiseptikom.

 

Čaj z ihlíc borovice je vynikajúci pri liečbe porúch dýchania. Uľavuje najmä pri problémoch s hrudníkom v dôsledku nahromadenia hlienu. Pomáha vykašliavaniu hlienu. Čaj takisto upokojuje podráždenú sliznicu a pomáha zmierniť nadmerné kašľanie. Čaj z borovicového ihličia, alebo pár kvapiek tinktúry zmiešaných s vodou, možno použiť ako kloktadlo. Lieči zápaly hrdla. Najlepší čaj je z mladých výhonkov ihličia na jar. Pri pití čaju z borovíc pamätajte len jedno: všetkého veľa škodí.

Chcete využívať blahodarné účinky borovice?
Vyberte si niektorú z našej ponuky
Zasaďte, pestujte a využívajte moc, ktorú jej dala príroda.